شیرینی پزی
شیرینی نخودچی ( شیرینی مخصوص عید )
مواد لازم:
روغن جامد 250 گرم
آرد نخودچي 125 گرم
پودر قند 125 گرم
پودر هل نرم 1 قاشق غذاخوري
خلال پسته به ميزان لازم براي تزيين
طرز تهيه:
ابتدا روغن جامد، پودر قند و پودر هل را با هم مخلوط کنيد و با همزن بزنيد تا خمير صاف، نرم و يکدستي درست شود.
آرد نخودچي را کم کم به مواد اضافه کنيد و خمير را ورز دهيد تا به هم بچسبد.
سپس اجازه دهيد خمير24 ساعت داخل فضاي آشپزخانه بماند. در اين مرحله مي توانيد به دو روش عمل کنيد: يا خمير را داخل کيسه فريزر بگذاريد و زمان دهيد يا اينکه شيريني را به شکل دلخواه فرم دهيد و قالب بزنيد، روي سيني فر بچينيد و بعد از 24 ساعت سيني را داخل فر بگذاريد.
براي درست کردن شيريني مي توانيد خمير را به قطر يک سانت روي سطح صافي پهن کنيد و به صورت سنتي قالب بزنيد يا اينکه به اندازه يک فندق از خمير برداريد، داخل دست گرد کنيد و روي آن را با نوک چاقو شکل دهيد. همچنين مي توانيد با ماسوره شيريني روي خميرها را مانند گُل شکل دهيد.
شيريني هاي آماده را با فاصله روي سيني فري که کف آن کاغذ روغني انداخته ايد، بچينيد و روي هر کدام يک خلال پسته بگذاريد.
سپس سيني شيريني را 20 دقيقه در طبقه وسط با حرارت 150 درجه سانتيگراد فر بگذاريد تا شيريني ها بپزند.
براي اينکه آرد نخودچي بهتري داشته باشيد مي توانيد خودتان از نخودچي گل (خام) آرد نخودچي تهيه کنيد. نخودچي را آسياب کرده و الک کنيد. بدين ترتيب آرد نخودچي خالص داريد و در نتيجه شيريني شما طعم بهتري خواهد داشت.
نکته :
در صورت نداشتن فر می توانید سینی مخصوص شیرینی را روی بخاری با شعله ملایم قرار دهید به مدتی طولانی تا شیرینی ها کاملا پخته شود البته چند بار به شیرینی سر بزنید تا خیلی سرخ رنگ نشوند .
شیرین کام باشید .